Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

10 félelmetes szellemtörténet

1. Halott gyerekek játszótere

18vxcgwq8bi3fjpg.jpg

A Maple Hill temető az egyik legidősebb Alabama államban. Nappal általában szép hely, azonban a helyszín borzongató legendákat rejt. Állítólag éjjelente halott gyermekek lelkei jönnek fel játszani. A temető mellett található egy kicsi játszótér, és amikor az óra elüti a tizet, akkor a hinták életre kelnek és gyermeki nevetést lehet hallani a temető felől. Két magyarázatot szolgáltatnak erre: az egyik, hogy a temetőben eltemetett lelkek jönnek ki a játszótérre. A másik magyarázat egy kissé félelmetesebb. Állítólag Alabama államban rengeteget gyereket raboltak el a hatvanas években. A későbbiekben jó pár eltűnt gyereket holtan találtak itt, de a tettest sohasem fogták el.

 

2. A fekete boszorkány cellája

329d3f3adc82b7d89bac431821f1b6d6.jpg

Írországból származnak a koboldok, a gyilkos kutyák és még rengeteg félelmetes szellem, így nem csoda, hogy az Old Abbey is félelmetes legendákat rejt. Állítólag itt egy ördögi apáca kísért, akit élve temettek el. Egy régi történet a “Fekete boszorkány cellájának” nevezte el a helyszínt, mert állítólag itt hajtotta végre sátáni rituáléit a nő. Éjjelente borzalmas sikolyai remegtetik meg a hegyeket. Egy legenda szerint a 16. században egy nyíllal sebesítették meg az apácát, és azt hitték, hogy meghalt, ezért eltemették. Később megriadt farmerek hallották a borzalmas sikolyokat, de akkor már túl késő volt.

 

3. Hampton Lillibridge ház

hampton-lillibridge-house.jpg

Georgia államban megtalálhatjuk az egyik legfélelmetesebb kísértetjárta házat. Külsőre a Hampton Lillibridge ház teljesen normálisnak tűnik, amely elfedi rémületes múltját. Állítólag a ház összes lakóját megmérgezték a szolgálóik, így természetesen rengeteg történetnek ad megfelelő táptalajt.
Az egyik legfélelmetesebb történetet az egyik volt tulajdonos mesélte el, akit Jim Williamsnek hívnak. Williams és számos barátja hallott hangokat, amelyek az emelet irányából jöttek. A házat még renoválták abban az időben, így a harmadik emelet nyitott volt. Williams barátja besétált a szobába, amikor furcsa erők kezdték el a nyitott rész felé rántani. Szerencsére sikerült magát megtartania, így életben maradt.

 

4. A halál háza

14_west_10th_street-678x1024.jpg

Szinte mindenki egyetért abban, hogy valami borzalmas él 10. utcában Greenwich Villagben. Az, hogy pontosan mi is az, azt senki sem tudja. A századok során rengeteg hátborzongató esemény történt itt. Helyszíne volt ez gyilkosságnak, öngyilkosságnak is a századfordulón.
Állítólag régen Mark Twain lakott errefelé, és rengetegen látták is az író szellemét. Egy igazán félelmetes incidens történt, amikor a színész és költő, Jan Bryant Bartell beköltözött a házba a hatvanas években. Hetek teltek el, amikor furcsa eseményeket kezdett tapasztalni. Lépteket hallott az üres házban és olyan szag terjengett, mintha valaki meghalt volna. Az egyik kutyája folyamatosan morgott, egy másik kutya meghalt. Bartell annyira megrémült, hogy még egy médiumot is odahívott, ami még borzalmasabbá tette a helyzetet. A médium furcsa transzba esett, és hullákról beszél, amelyeket a pincében temetettek el. Egy fiatal lány is volt a házban és egy elvetett csecsemő is.
Ha ez még nem lenne elég, akkor hozzátennénk, hogy 1987 novemberében egy ügyvéd, Joel Steinberg brutálisan meggyilkolta hatéves kislányát a házban.

 

5. Jerome, Arizona

jerome.jpg

Jerome Arizona államban egy igazi szellemváros, amelyet elhagytak az ott lakók és a holtak vették át a hatalmat. Régebben bányászok és családjaik éltek a helyen. Lassan azonban elnéptelenedett. Állítólag fiatal lányok hangokat hallottak, amelyek visszhangzanak Jerome mára üres utcáin. Állítólag egy prostituált is keresi, hogy ki gyilkolta meg.

 

6. A Strucc Szálló

640px-colnbrook_village_ostrich_inn.jpg

John Jarmannak volt egy okos terve. Szállóját egy főútvonalon állította fel, amellyel a Londonba igyekező turistákat próbálta bevonzani. De a szállónak igen változatos szobái voltak. Néhány szobája igencsak gazdag utazóknak volt kifejlesztve, de volt olyan szoba is, ami a konyha felett foglalt helyet. Lehet páran felfigyeltek arra, hogy az ágy a földhöz volt szögelve, de sokan biztosan nem. Ráadásul a szoba sokszor felforrósodott, de a fáradt utazók általában nem foglalkoztak vele. Azonban egyetlen csapóajtó és máris sikoltozva estek bele a konyha forrásban lévő vizébe.
Állítólag Jarmnak 60 embert gyilkolt meg a szállóban a tizenhetedik században a felesége segítségével. Élve megfőzték az embereket és a pincébe rejtették a holttesteket.  A szálloda még mindig a helyén áll, és sokan hallanak furcsa sikolyokat. Az ott dolgozók hirtelen hangokat, villogó fényeket látnak, amelyek a meggyilkolt lakó kísértetei lehetnek.

 

7. Baker Hotel

bakerhoteltx.jpg

Képzelj el egy hatalmas, elhagyatott hotelt, ahol a padló minden egyes léptednél nyikorogni kezd. Fojtott fény szűrődik át a függönyök mögül, lépteket hallasz és egy kisfiú hangját, aki azt súgja “Ez fáj, anya”.
Ez a Baker Hotel, amely Texasban található. A hotel 1972-ben zárta be kapuit, pedig előtte rengeteg híres ember szállt meg errefelé. Manapság pedig helyi szellemes látványosságnak számít. Van erre fehér ruhás nő és egy néni is tolószélben.


 
8. 29 Hanbury Street

hanbur10.jpg

Hasfelmetsző Jack legendája volt az első olyan történet, amely médiaszenzációt is hozott magával. Annie Chapman Jack második áldozata volt, akinek testét a Hanbury utcán fedezték fel 1888-ban. Fejét majdnem levágták, hasát pedig teljesen felmetszették. A ház az 1970-es évekig állt a Hanbury utcán, és sok ember szerint Annie Chapman fejnélküli szellemét lehet itt látni, ahogy az utcákon vándorol.

 

9. Atsugi hangár

j2m_raiden_jack_in_hangar_at_atsugi_airbase_japan_1945.jpg

1945. augusztus 15-én Hirohito császár rádiós bejelentésben közölte, hogy Japánt körbevették a szövetséges erők, amely a második világháború végét jelentette Ázsiában.  15 nappal később MacArthur generális érkezett meg az Atsugi légierő állomáshoz, hogy Japánt végre hivatalosan is térdre kényszerítse. Állítólag halott kamikaze katonák testein keresztül kellett átmennie. Az Atsugi bázison rituális öngyilkosságot követtek el a katonák. Sokan úgy gondolják, hogy lelkük örök életre a hangárban maradt. Éjjelente az ajtók maguktól csapódnak be és a lámpák villódzanak errefelé is.

 

10. Letchworth Village

640px-letchworth_village_building_dec_11.jpg

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy egy elhagyatott elmegyógyintézet félelmetes helyszín. De még ennél is borzalmasabb hely Letchworth Village, amelyet 1911-ben építettek. Errefelé tesztelték a himlő ellenszerét, amelynek alanya egy nyolcéves kisfiú volt, aki természetesen ebbe nem egyezett bele. A húszas években egyre több legenda keringett a helyszínről, de 1921-ben már kitudódott, hogy 1200 páciens él a szigeten, akiknek java része kisgyermek volt. Az is kiderült, hogy Dr. Charles Little főleg orvosi kísérletek céljára használta a pácienseket. A helyszínt csak 1996-ban zárták be véglegesen, de a mai napig úgy gondolják, hogy kísértetjárta hely.

 

 

Forrás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A szobàm

(Kamilla, 2018.02.28 15:13)

Sziasztok ez a történet sajnos igaz . Nem rég elköltözünk a családdal. Amikor bementem az új szobámba a szemem sarkàbol egy alakot láttam még. Amikor lementem az emeletről a kutyám felment mellettem akkor elkezdett ugatni nem tudtam hogy mit ugat nem törődtek vele. Mentem tovább és mikor már untam lent lenni akkor fel mentem és hívtam a kutyámat mert futcsáltam hogy fél órája már fent van. Mentem és a kutyám sehol nem volt megijedtem és nem tudtam mit csináljak. Azóta nincs meg buflàk.

tokjoo

(molnar anna, 2017.09.15 17:46)

szerintem nagyon jo mert ezek a szellemes dolgok engem amugyis mindig erdekeltek

pak hunyadipark 6

(kovács liza, 2016.09.23 18:02)

sziasztok a beszédes jozsef álltalános iskolában sok szelem van a legtöb a torna teremben halotgyerekek vanak ot és ilyesztö meg a kicsik sulijában is szoval vigyázatok

Re: pak hunyadipark 6

(Elena , 2017.03.19 21:33)

És ez melyik városban történt vagy van?

5MDMJ

(Krisztina, 2016.11.01 20:45)

Bocsi, de ez az egész egy nagy FOS

damon

(vizi niki, 2016.09.23 18:05)

kamu mert oda járok és ot semi ilyen nincs csak amuzol nem kéne mert az én sulimban nincs semi lyen szelem