Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

10 rémálom és jelentése

10. Természeti katasztrófák
Volt már olyan, hogy egy félelmetes hurrikán vagy árvíz közepén találtad magad? Ezek az álmok visszafojtott szorongást és stresszet jelölnek, amelyek a kontrollal kapcsolatosak. Ez a stressz forrása lehet bármi. Lehet orvosi időpont, iskolai teszt, egy munkahelyi előadás, esetleg párkapcsolati probléma is.
 
9. A halottak megjelenése
Álmodban találkozhat olyannal is, aki nemrégiben hunyt el, de olyan halottakkal is, akiket nem is ismersz. Ezek az álmok az elengedés képtelenségét jelentik. Egyértelmű, hogyha a nemrég elhunyt nagymamáddal álmodsz, akkor még nem tudtad igazán feldolgozni az elvesztését. Azonban olyanok is álmodnak ilyesmit, akik életveszélyes betegséggel küzdenek.
 
8. Fontos események lekésése
Azok a rémálmok, amelyben lekésed az esküvődet, esetleg más fontos eseményt olyanoknál vannak jelen, akiken éppen nagy a nyomás. Ezek sokszor a kudarctól való félelmet és a megfelelési kényszert jelölik.
 
7. Meztelenség
Ismert rémálom, hogy meztelenül állunk mindenki előtt. Ezek az álmok sok esetben testképzavart jelölnek, esetleg erős önbizalomhiányt. Erősen körbelengi őket a félelem a megítéléstől.
 
6. Fogak
Ezek az álmok hasonlóak az előző típushoz. Sokszor belső szorongást mutatnak, félelmet a külső megítéléstől és a fizikai megjelenéssel kapcsolatos zavarokat.
 
5. Sérülések
Hogyha sérülésekről álmodunk az sokszor gyengeségeket jelöl a saját életünkben. Sokszor a személyes sérülékenységet jelentik a csonttöréses álmok. Ilyenkor érdemes megkeresni a gyengeségeinket, hogy megküzdhessünk velük.
 
4. A partner elhagyása
Ezek az álmok gyökereznek leginkább a valóságban. Lehetséges, hogy közvetlen reprezentációi annak a félelemnek, hogy a partnerünk elhagy bennünket, de az is lehet, hogy azt jelöli, hogy nem érezzük magunkat biztonságban a kapcsolatban.
 
3. Csapdába esve
Sok esetben a klausztrofóbiások álmodnak azzal, hogy csapdába ejtették őket kicsi helyeken, ahonnan képtelen mozdulni. De sokszor előfordul olyanoknál is, akik úgy érzik, hogy képtelenek kikerülni a jelenlegi helyzetükből. Ezek lehetnek pénzügyi problémák, rossz kapcsolat, esetleg rossz munkahely.
 
2. Zuhanás
A zuhanással kapcsolatos álmok sokszor azt a félelmet jelölik, hogy nem kontrolláljuk a személyes életünket. Sokszor kapcsolatosak pénzzel, kapcsolatokkal, karrierrel, esetleg bántalmazással. A zuhanásban szintén képtelen vagyunk kontrollálni a helyzetet.
 
1. Üldözés, esetleg támadás
Ezek a leggyakoribb rémálmok, amelyeket az emberek tapasztalnak. Sokszor támadnak ránk, esetleg üldöznek bennünket álmunkban emberek, állatok vagy paranormális teremtmények. Ez sokszor a konfrontációtól való félelmet jelöli. Sokszor jelen lehet egy erőszakos főnök, egy dirigáló tanár, egy bántalmazó szülő, esetleg egy egészségtelen pár is az életünkben, amely ezeket a rémálmokat okozhatja. Általában az, hogy mit teszel a támadóval teljesen levetíthető az életedre. Hogyha bujkálsz, esetleg menekülsz előle az az életedet mutatja.
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ha

(Izé, 2015.08.25 12:44)

És ha azt álmodom hogy biciklizés közben rám ugrik egy meztelen szőrős láb?? Az azt jelenti hogy nem vagyok normális?