Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A világ leginkább kísértett helyei

A londoni Tower

tower.jpg

A 11. századból származó erődítmény a századok során leginkább politikai börtönként volt híres, egyúttal Anglia leghíresebb kivégzéseinek helyszíneként. A helyi mendemondák szerint máig itt kísért Thomas Beckett, Sir Walter Raleigh, illetve Lady Jane Grey, nem utolsósorban pedig Boleyn Anna legávott fejű kísértetét is többen látni vélték már, más lefejezett foglyok hátramaradt megtestesüléseivel egyetemben.

 

Queen Mary

rms_queen_mary_long_beach_january_2011_view.jpg

Az egykori luxus óceánjárót mára hotellé és múzeummá alakították át, egyúttal igen népszerű azon turisták körében, akik kísértetjárta helyekre kíváncsiak. Az itt járkáló szellemek közül az egyik legismertebb a matróz, aki a hajó géptermében halt meg, de sokan látni vélik a fehér ruhás hölgyet, illetve azokat a gyerekeket is, akik a hajó medencéjébe fulladtak bele.

 

Edinburgh-i kastély

edinburgh.jpg

A skóciai kastély nem véletlenül tartják a paranormális események által egyik leginkább érintett helyszínnek a világon. Kilencszázéves történelme során számos véres eseménynek volt helyszíne, alagsorában pedig a mendemondák szerint máig olyan nevezetes kísértetek élnek, mint Alexander Steward of Albany vagy Lady Janet Douglas of Glamis, akit boszorkányság vádja miatt elevenen égettek meg.

 

Amityville-ház

amityville.jpg

A New Yorkban található családi ház 1974-ben brutális családi gyilkosságnak volt a helyszíne. A 23 éves Ronald DeFeo Jr. ekkor lőtte le szüleit és négy fiatalabb festvérét, a helyiek szerint pedig meggyötört lelkeit azóta sem hagyták el a házat. A család, aki utánuk költözött be, is ezt tapasztalta: lépésnyomokat és furcsa hangokat hallottak, és szemek néztek rájuk vissza a sötét ablakokból.

 

Whaley-ház

whaley_haz.jpg

A San Diegóban található házról az 1960-as években az amerikai kormány hivatalosan állította, hogy kísértetek lakják. Egyik legismertebb szelleme Yankee Jim Robinson, akit itt akasztottak fel 1852-ben. A ház későbbi tulajdonosa, James Whaley és felesége is itt kísért, a látogatók gyakran érzik jellegzetes szivarjuk és parfümük illatát. Mindemellett többen is látni vélte egy fiatal lányt korabeli, hosszú ruhában.

 

A Fehérház

feher_haz.jpg

Bámilyen furcsán hangzik is, az amerikai elnöki rezidenciáról sokan állítják, hogy kísértetjárta. Úgy tartják, azok lelkei, akik egykor itt éltek, máig nem tudnak elszakadni a helytől. A szóbeszéd szerint itt kísért Abigail Adams, Abraham Lincoln és Dolley Madison is.

 

Myrtles ültetvény

myrtles_plantation.jpg

A Los Angelesi ültetvény Amerika egyik kísértetek által leggyakrabban felkeresett helye. Csaknem tíz gyilkosság történt a helyen, melynek áldozatai és elkövetői máig nem távoztak. Az egyik leghíresebb Chloe, egy rabszolga, akinek fülét gazdája levágatta. A lány úgy állt bosszút, hogy mérgezett születésnapi tortát adott gazdája lányainak. Chloét végül rabszolgatársai akasztották fel, turbános alakja azonban máig az ültetvényen kísért.

 

Eastern State Fegyintézet

borton.jpg

Az 1829-ben épült, erődítményszerű, philadelphiai börtön kezdetektől hírhedtté vált az itt tapasztalható furcsa bánásmód miatt. A rabok nem érintkezhettek senkivel, mindenki egyedül lakott cellájában, ha el is hagyták azt, az őrök zsákot húztak a fejükre. A későbbiekben sokak esetében alakult ki mentális betegség. Az intézményt 1971-ben zárták be, ma pedig múzeumként működik, melynek látogatói gyakran számolnak be lépések zajáról, sötét árnyakról és a bizonyos nevető rabról, aki időről időre feltűnik.

 

Winchester-ház

winchester_haz.jpg

Gyermeke és férje halála után az egykor itt élt Sarah Winchester konzultált egy látóval, aki azt állította, a gyilkosságokat olyan szellemek követték el, akik a család fegyverei által haltak meg. Azt állította, csak az örökké tartó átépítés segít lecsillapítani ezeket a lelkeket, azért Sarah utasításai alapján 38 éven keresztül minden nap minden órájában munkások dolgoztak a házon.

 

Gettysburgi csatamező

20080923csatahely11.jpg

A három napig tartó gettysburgi csata az amerikai történelem legvéresebb ütközeteként vált ismertté, melynek során mintegy 50 ezer fiatal katona vesztette életét. Néhányukat olyan brutális módon ölték meg, hogy a legendák szerint lelkük azóta sem tudott továbblépni, kísértetjárta hellyé téve ezzel a környéken.

 

A Bowden-ház, Egyesült Királyság

bowdenhaz.jpg

Az angliai Devon mellett található öreg vidéki kúriához számos paranormális jelenség kapcsolódik. Látogatói szerint a ház lépcsőjén gyakran tűnnek fel bizonyos alakok, emellett a vendégek gyakran érzik úgy, mintha valaki lenne mögöttük. Ama múzeumként működő épületben olyan sokszor véltek hasonló jelenségeket felfedezni, hogy az elnyerte az Anglia legkísértetiesebb helye címet.

 

Alcatraz

broadway.jpg

Az Alcatraz egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Az 1934 és 1963 közt a szigeten működött börtönről nevezetes, falai közt töltötte büntetését a két világháború közti időszak nagy gengszterei, mint Al Capone vagy George R. Kelly. Mindketten azóta kísértenek a börtönben. Egy parkőr elmondása szerint bendzsózenét hallott, nem ismerte a történetet, miszerint Al Capone zuhanyzáz közben bendzsózott. Többen látni vélték Robert Stroud-ot, aki az "alkatraz madarásza"-ként lett ismert, ugyanis engedélyezték neki, hogy a cellájában madarakat tartson.

 

Trans-Allegheny Elmegyógyintézet

lunatic-asylum-02.jpg

Az Egyesült Államokban elhelyezkedő Trans-Allegheny Elmegyógyintézet 1864 és 1994 között működött. A hely furcsa és egyben brutális terápiáiról volt híres, többek között lobotómiával - az agy külső részének kimetszésével - illetve elekrosokkal is próbálták a pácienseket meggyógyítani. A gyógyintézetnek a múlt század közepén közel 2000 lakója volt, ám egy orvos sarlatán beavatkozásaiba betegek tucatjai haltak bele. Már önmagában ez is félelemmel tölti el az embert, ám a legrémisztőbb az egészben az, hogy a szóbeszéd szerint ezeknek az embereknek a szellemei a mai napig a kórház épületében bolyonganak békét keresve. Az elektrosokk kínját átélő páciensek sikítását, valamint a megbolondult betegek kárörvendő nevetését még ma is hallani lehet az épületben.

 

 

Forrás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.